Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ιδέες για διακόσμηση τραπεζιού

 Σαν Έλληνες, λατρεύουμε να μαζευόμαστε με την οικογένεια μας ή τους φίλους μας γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι, τρώγοντας και γελώντας για ώρες! Τι γίνεται όμως όταν είμαστε εμείς αυτοί που θα διοργανώσουν αυτή την όμορφη συνάντηση; Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται ο οικοδεσπότης ή η οικοδέσποινα, εκτός από το να στολίζουν το τραπέζι με πλούσια φαγητά, να το διακοσμούν με χίλιους τρόπους.

Να λοιπόν, μερικές οικονομικές και έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε το δικό σας τραπέζι!

Διακόσμηση τραπεζιού σε γαλάζιες και μπλε αποχρώσεις
DIY βήμα βήμα οδηγίες για διακόσμηση τραπεζιού



Ιδέες για διακόσμηση τραπεζιού σε ροζ αποχρώσεις με ρομαντικά στοιχεία
DIY - βήμα βήμα οδηγίες για διακόσμηση τραπεζιού

Διακόσμηση τραπεζιού τύπου πικ νικ σε κόκκινες αποχρώσεις
DIY βήμα βήμα οδηγίες για διακόσμηση τραπεζιού
Ξεκινώντας από τα βασικά, επιλέγουμε τραπεζομάντιλο. Εάν χρησιμοποιήσουμε ένα απλό, λευκό τραπεζομάντηλο ή κάποιο άλλο ουδέτερο χρώμα, τότε είμαστε ελεύθεροι να παίξουμε με τα σχέδια και τα χρώματα στα υπόλοιπα διακοσμητικά, διαφορετικά, εάν επιλέξουμε ένα πιο έντονο χρώμα ή σχέδιο, θα πρέπει να κινηθούμε βάση αυτού στην επιλογή της διακόσμησης. Έπειτα, προχωράμε στο αμέσως πιο σημαντικό στοιχείο που θα χρειαστούμε, τα σουπλά. Και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να είμαστε διακριτικοί, μιας και θα καλύψουν και αυτά μία μεγάλη επιφάνεια του τραπεζιού.
  Στη συνέχεια προχωράμε στο πιο δημιουργικό κομμάτι του στολισμού, την θήκη για τα μαχαιροπίρουνα. Μία αρκετά έξυπνη λύση, είναι να επιλέξουμε ένα ύφασμα σε μορφή φακέλου, να το διακοσμήσουμε με μία ή περισσότερες κορδέλες, και να το συμπληρώσουμε με κάτι ακόμα που ταιριάζει με την περίσταση ή το θέμα την ημέρας. Εάν θέλουμε ένα πιο λιτό αποτέλεσμα, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, μόνο που αντί να φτιάξουμε θήκη για τα μαχαιροπίρουνα, φτιάχνουμε έναν απλό κρίκο για να τοποθετήσουμε την χαρτοπετσέτα.
  Τέλος μερικά λουλούδια ή κεριά θα ολοκληρώσουν την συνολική εικόνα του τραπεζιού μας. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να ξεφύγετε από τα κλασικά κηροπήγια, και στη θέση τους να βάλετε ένα μικρό ξύλινο καφάσι σε πιο γήινες, ζεστές αποχρώσεις και να το στολίσετε με παρόμοια υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τις θήκες.

Υλικά για τις κατασκευές σας ή και έτοιμα χειροποίητα διακοσμητικά, θα βρείτε στο κατάστημά μας XeiroTexnima Lucas, 
Ελ. Βενιζέλου 71, Νέα Ερυθραία,
ή στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα lucas.com.gr

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης ακολουθήστε μας:
στο Facebook: XeiroTexnima Lucas
στο Pinterest: XeiroTexnima Lucas
στο Instagram: xeirotexnima_lucas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας για να βελτιωθούμε!