Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

DIY - Σελιδοδείκτες για βιβλία και τετράδια!

Back to scool - DIY σελιδοδείκτης από κορδέλα

  Λίγες ημέρες έμειναν μόνο μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σίγουρα το τέλος των διακοπών δεν είναι κάτι ευχάριστο για τα παιδιά, και η επιστροφή στα θρανία πολλές φορές τους φαίνεται αρκετά δυσάρεστη.
Παρακάτω θα σας δείξουμε ιδέες για το πώς να κάνετε το διάβασμα λίγο πιο διασκεδαστικό, περνώντας παράλληλα δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας, φτιάχνοντας σελιδοδείκτες για τα τετράδια τους.


  Η διαδικασία είναι πολύ οικονομική και απλή.

DIY - σελιδοδείκτης με κορδέλα
  Αφού επιλέξουμε την κορδέλα που θα χρησιμοποιήσουμε, μετράμε το ύψος που έχει το τετράδιο και προσθέτουμε περίπου άλλους 10 πόντους. Για παράδειγμα: Εάν το τετράδιο έχει ύψος 24 πόντους θα χρειαστούμε 36 πόντους κορδέλα.

  Στη συνέχεια προτού κολλήσουμε το πλαστικό στο εσωτερικό του τετραδίου, με ένα κοπίδι κάνουμε μία μικρή σχισμή, τοποθετούμε την κορδέλα και έπειτα το κολλάμε όπως στην φωτογραφία.

  Τέλος καίμε με έναν αναπτήρα την άκρη της κορδέλας για να μην ξεφτίσει.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν η κορδέλα που επιλέξαμε δεν είναι διπλής όψεως θα πρέπει να την κολλήσουμε έτσι ώστε η καλή της πλευρά να έρχεται σωστά πάνω στο τετράδιο.

Οδηγίες βήμα - βήμα σελιδοδείκτης με χάντρες


  Για να το κάνουμε λίγο πιο ιδιαίτερο και εντυπωσιακό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία πιο λεπτή κορδέλα και να προσθέσουμε μερικές χάντρες στο τελείωμα. Στην άκρη θα χρειαστεί να κάνουμε ένα κόμπο ώστε να μην πέσουν οι χάντρες. Για αυτή την κατασκευή θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία που είδαμε παραπάνω.
 
Η χειροτεχνία είναι κάτι πολύ ευχάριστο, κρύβει όμως και κινδύνους.

Τετράδιο χειροτεχνία.

  Εάν δεν βάζετε ζελατίνα στα τετράδια για να μπορέσετε να κολλήσετε την κορδέλα και προτιμάτε το συρραπτικό, θα πρέπει να προσέξετε για τυχόν τραυματισμούς, ειδικά όταν πρόκειται για μικρές ηλικίες. Καλύψτε την αιχμηρή μεριά του συρραπτικού με ένα καλό αυτοκόλλητο.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως προσωρινή λύση ένα συνδετήρα για να πιάσετε την κορδέλα στο τετράδιο.


Εμείς σας ευχόμαστε καλές δημιουργίες και καλή σχολική χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας για να βελτιωθούμε!