Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Μαρτάκια! Νέα σχέδια και ιδέες

Βραχιόλι για τον Μάρτη
  Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, το βραχιολάκι του Μάρτη αποτελείται από λευκή και κόκκινη κλωστή, και μας προστατεύει από το κάψιμο που μπορεί να μας προκαλέσει ο πρώτος ήλιος της Άνοιξης. Από γενιά σε γενιά οι μαμάδες έφτιαχναν το βραχιολάκι την τελευταία ημέρα του Φλεβάρη, το φόραγαν στα παιδιά την πρώτη ημέρα του Μάρτη, πριν βγουν από το σπίτι, και το κρατούσαν μέχρι και την τελευταία ημέρα του μήνα. Μερικοί, το κρατούσαν μέχρι την ημέρα της ανάστασης και το έδεναν στην λαμπάδα για να καεί με το φυτίλι ή το άφηναν σε κάποιο κλαδί για να το βρουν τα χελιδόνια και να χτίσουν τη φωλιά τους με αυτό.
  Σήμερα ακόμα τηρούμε αυτό το τόσο όμορφο έθιμο φτιάχνοντας πλέον βραχιολάκια διακοσμημένα με όμορφες χάντρες και πρωτότυπα κορδόνια. Στο XeiroTexnima Lucas θα βρείτε μαρτάκια αντρικά και γυναικεία, σε ποικιλία σχεδίων, καθώς και υλικά για την κατασκευή τους. Σας περιμένουμε για να σχεδιάσουμε μαζί μοναδικά σχέδια για εσάς και τους φίλους σας!

"Φτου - Φτου" μαρτάκι με ταυτότητα
  Όλα τα μαρτάκια και τα υλικά για την κατασκευή τους θα τα βρείτε στο κατάστημά μας XeiroTexnima Lucas Ελ. Βενιζέλου 71, Νέα Ερυθραία, αλλά και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.lucas.com.gr .

Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας για να βελτιωθούμε!